Ekonomiska tips inför julen

Julen är en mycket stor och trevlig högtid för många. Familjen samlas för att äta gott ihop och självklart ska man se på den traditionella Kalle Anka på TV. Utöver dessa festligheter brukar de allra flesta ha julklappsöppning, ibland bara för barnen i familjen och ibland för alla som man firar tillsammans med.

Oavsett hur man väljer att ha sin julklappsöppning och hur många man köper julklappar till, är julen oftast en högtid som, utöver kärlek och glädje, även medför en betydligt svårare ekonomi. Inte nog med att man behöver köpa in en hel del saker till julbordet och julklapparna, så behöver man även se till att klara av sina vanliga utgifter, samt ha pengar kvar till resterande månad.

Det finns många bra ekonomiska tips om hur man kan spara in mer pengar under julen. Det första man bör tänka på är att inte köpa mer än vad som faktiskt behövs. Det gäller när det kommer till julklappar, men mest när det gäller maten och godsaker. Det är alldeles för mycket mat som går förlorad, då man gärna vill att julbordet ska vara komplett även om ingen äter sillen eller äggen.

Ett annat tips som faktiskt kan vara väldigt roligt och spännande, är att man anordnar ett julbord a la knytkalas. På detta sätt kan gästerna bidra med något gott och man slipper ta på sig hela den ekonomiska biten ensam. Är det så att man inte har gäster över under jul, kan man istället göra ett minijulbord med de största favoriterna.

Idag finns det många bra sätt att tjäna extra pengar snabbt. Inför julen kan man vara i extra behov av pengar och ett extra jobb kan vara en bra ekonomisk lösning. Många företag behöver extra hjälp under högtider då många anställda är lediga eller bortresta och det går att hitta anställningar som bara löper under just december och januari. En annan väg är att försöka vinna till sig pengarna, genom att till exempel spela på Lotto.